(137) Susu Kambing (iv)

Keistimewaan Susu Kambing

1) Kaya dengan protin, enzim dan vitamin A,
2) Mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi) dan anti barah,
3) Diperakui oleh pakar-pakar kesihatan bahawa susu ini boleh mengubati demam kuning, penyakit kulit, gastrik, lelah (asthma), insomnia dan ulcer,
4) Mudah dihadam kerana zarah lemaknya lebih kecil,
5) Khasiat susu kambing yang disimpan sejuk atau sejuk beku tidak berubah kualitinya.

Khasiat Susus Kambing

Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu. Ia mempunyai banyak khasiat terutama dalam menyembuh serta mencegah penyakit 'dalaman', antara lain;

1) Penyakit demam kuning,
2)
Penyakit lemah jantung,
3)
Penyakit darah tinggi/pening-pening,
4)
Penyakit sendi sendi dan buah pinggang,
5)
Penyakit batuk kering,
6)
Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati,
7)
Penyakit saraf yang dialami apabila usia semakin lanjut,
8)
Cukup bermanfaat bagi mereka mereka yang mengalami lemah tenaga batin,
9)
Sesuai diminum di waktu pagi dan malam sebelum tidur.


Oleh;
BawangGoreng®
bawangoreng@gmail.com


Tiada ulasan:

Catat Ulasan